Chiptuning, automaatspoeling en DSG Dokter Leeuwarden

 Ben je op zoek naar een chiptuning bedrijf vanuit Leeuwarden? Dynamic Tuning in Hoogeveen is dichterbij dan je denkt.

Wil je meer power of juist lager brandstofgebruik in Leeuwarden?

Een hoog brandstofgebruik is een goede reden om jouw auto te laten chiptunen. Woon je in de stad Leeuwarden, dan rij je dus ook vaker in de stad. Dit heeft logischerwijs een hoger verbruik tot gevolg, maar er is iets aan te doen. Wij stellen de auto dusdanig af dat het verbruik soms wel met 10% wordt verlaagd.

Het maakt niet uit wat voor auto of merk je hebt. Als het maar een motormanagement-systeem heeft. Dit is het centrale brein die het verbrandingsproces aanstuurt aan de hand van informatie die het systeem binnenkrijgt van allerlei sensoren. Het motormanagement-systeem kan heel vaak beter worden afgesteld dan dat deze vanuit de fabriek is ingesteld.

Wij lezen de instellingen en software uit en analyseren vervolgens de gegevens. Door onze speciale kennis en apparatuur kunnen wij de software aanpassen waardoor alles beter op elkaar wordt afgesteld. De oude instellingen en software bewaren wij in onze database voor het zeldzame geval dat je de aanpassing wilt terugdraaien.

Automatische versnellingsbak?

Rij je in een auto met een automatische versnellingsbak dan merk je misschien na verloop van tijd dat het schakelen wat ‘minder’ wordt. Het schakelen gaat meer en meer gepaard met geluiden die je eerder niet hoorde, het schakelen gaat gewoon langzamer of slippend.

Dan wordt het tijd dat je versnellingsbak laat doorspoelen. Een versnellingsbak is namelijk altijd aan slijtage onderhevig zoals alle bewegende onderdelen die elkaar raken. In welke mate deze onderdelen slijten is afhankelijk van de kwaliteit van de onderdelen en het gebruikte smeermiddel; de versnellingsbakolie.

Maar ze slijten hoe dan ook en na verloop van tijd zal zich heel fijn slijpsel ophopen in de versnellingsbak. Deze vervuiling zorgt voor verstopte oliekanaaltjes. Door onze powerflush methode spoelen/reinigen we de versnellingsbak en vervangen 100% de versnellingsbakolie binnen een uur terwijl jij koffiedrinkt.

Automaatspoeling en chiptuning in Leeuwarden

Ook met een DSG-automaat kun je bij ons terecht

Wanneer jouw DSG-automaat kuren begint te krijgen als bijvoorbeeld te snel opschakelen, te vroeg terugschakelen of bonken tijden schakelen, kunnen wij dat voor je oplossen. Binnen een paar uur hebben we een diagnose gesteld en de versnellingsbak perfect afgesteld zoals jij wilt.

Zo kunnen we ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld wat sportiever kunt rijden door de bak zo af te stellen dat hij pas bij hogere toerentallen schakelt. De DSG-automaat is een speciale versnellingsbak die speciale apparatuur én kennis verlangt van de monteur. Onze monteur hebben die kennis waardoor wij dan ook erkend ‘DSG-dokter’ zijn.

Wat kunnen wij nog meer voor je doen?

Dynamic Tuning is vanuit Leeuwarden binnen een uur bereikbaar. Binnen een paar uur kan jouw auto weer als nieuw schakelen of is het brandstofverbruik drastisch verminderd. Wij bieden onder andere de volgende diensten aan:

Maar ook:

Heb je nog vragen over chiptuning in Leeuwarden?

Neem contact op met Dynamic Tuning in Hoogeveen en blijf niet zitten met die vragen. Vraag naar de mogelijkheden om jou te helpen in Leeuwarden.