Chiptuning, automaatspoeling en DSG Dokter Heerenveen

Woont u in of in de omgeving van Heerenveen en wilt u uw auto laten chiptunen? Dat kan! Bij Dynamic Tuning hebben wij een team met specialisten die uw auto volledig optimaliseren.

Wat is chiptuning?

Bij chiptuning wordt uw motor geoptimaliseerd waarbij u meer plezier in het rijden zult ervaren. Bij chiptuning worden de turbodruk, de gaspedaalstand en het ontstekingstijdstip geregeld aan de hand van verschillende waarden. Na het tunen:

  • Heb je meer vermogen en koppel
  • Is brandstofverbruik gunstiger
  • Trekt de auto sneller op na de tuning

Automaatspoeling door Dynamic Tuning

Elke (automatische) versnellingsbak slijt, dat wil zeggen alle draaiende en bewegende onderdelen. De slijtage laat na verloop van tijd sporen van fijn slijpsel achter in de oliekanalen waardoor werking van de automatische versnelling steeds slechter zal worden.

Deze problemen als slippen en slecht schakelen kun je oplossen maar ook juist voorkomen. Dit doe je door de versnellingsbak geheel door te spoelen en te reinigen met onze powerflush methode. Hierbij ook wordt ook de versnellingsbak voor de 100% vervangen. Er blijven geen resten van de oude olie achter.

Chiptuning en automaatspoeling in Heerenveen

DSG-dokter voor Heerenveen

Een speciaal soort automatische versnellingsbak is de DSG-automaat. Deze automatische versnellingsbak schakelt sneller dan een ‘gewone’ automaat. Door gebruik te maken van een dubbel koppelmechanisme kan de automaat de juiste versnelling alvast ‘klaarzetten’ terwijl de auto een andere nog gebruikt. Bij het bereiken van de snelheid/toeren waarbij moet worden geschakeld, hoeft de ene koppeling alleen maar te worden losgekoppeld en de andere gekoppeld.

Hierna herhaalt het proces zich. Dit lijkt misschien niet zo snel maar met gebruikte besturingstechniek gebeurt dit alles in milliseconden. Wil je dit perfect op elkaar hebben afgesteld zodat je lekker soepel kunt rijden of wil je bijvoorbeeld dat er sneller of later wordt overgeschakeld, dan kan dit allemaal. Maar ook voor problemen als bonken, bijgeluiden en dergelijke kan een special daarvoor opgeleide monteur de oplossing bieden. Onze vakmensen hebben de juiste kennis en apparatuur waardoor wij ons erkend DSG-dokter mogen noemen. Jouw auto is bij ons in goede handen en binnen een paar uur schakelt de DSG weer als nieuw!

Waarom Dynamic Tuning?

Dynamic Tuning heeft een team vol met specialisten die u gegarandeerd kwaliteit bieden met het juiste apparatuur en de juiste kennis. We zijn gespecialiseerd in vakkundige chiptuning, automaatspoelen en DSG-automatische versnellingsbakken van alle merken.

Wij van Dynamic Tuning kunnen:

Maar ook:


Heb je nog vragen?

Neem contact op met Dynamic Tuning in Hoogeveen en blijf niet zitten met die vragen. Vraag naar de mogelijkheden om jouw te helpen in Heerenveen.