Chiptuning, automaatspoeling en DSG Dokter Flevoland

Auto chiptunen? Of ben je in het bezit van een DSG-automaat en op zoek naar een specialist in Flevoland? Heb je een probleem of gewoon een vraag. Dynamic Tuning helpt je graag en beantwoordt alle vragen.

Chiptunen

Bijna elke auto kan tegenwoordig dusdanig worden afgesteld, dat het vermogen, koppel en verbruik positief worden beïnvloed. Dat afstellen heet dan ‘chiptunen’ of ook wel gewoon ‘tunen’ genoemd. Met behulp van onze moderne apparatuur lezen we de gegevens en prestaties van jouw auto in.

We bekijken wat de beste oplossing is voor jouw vraag (vermogen, koppel, verbruik) en programmeren dan de besturing van de auto precies zodat dit het gewenste resultaat geeft. En dat alles binnen 1 tot 3 uur. Vanuit Hoogeveen kunnen we jou ook in Flevoland van dienst zijn.

Automaatspoeling in Flevoland

Wat voor chiptuning geldt, is ook van toepassing op automaatspoeling. De automatische versnellingsbak is een technisch hoogstandje tegenwoordig. Het moet goed worden onderhouden en daarom soms ook even worden doorgespoeld. Hoe goed een versnellingsbak ook is, het zal altijd slijten. Door de hoge krachten tussen de tandwielen zullen er altijd hele kleine metaaldeeltjes vrijkomen.

Deze hebben de neiging zich soms op te hopen in de kleine hoeken, gaten en kanalen in zo’n versnellingsbak. Door het spoelen worden alle losse deeltjes in de vele kanalen los gemaakt en verwijderd. Het hele systeem wordt doorgespoeld en de bak krijgt weer de juiste nieuwe olie.

Chiptuning in Flevoland

DSG-automaat en de DSG-dokter

Een DSG-automaat is een speciale automatische versnellingsbak. Deze versnellingsbakken kunnen zeer snel schakelen door het toegepaste principe van een dubbele koppeling. Hierbij wordt voortdurend door de software berekend welke volgende versnelling ‘al klaar moet staan’.

Het systeem hoeft alleen maar de ene koppeling die al in gebruik is met de huidige versnelling te ontkoppelen en de andere, met de volgende versnelling, te koppelen. Simpel gezegd komt het daar op neer. Maar zoals zo vaak, ook deze systemen kunnen soms ontregeld raken of kunnen beter worden afgesteld. Dynamic Tuning in Hoogeveen is ook een specialist als het DSG betreft; wij zijn erkend DSG-Dokter, ook in Flevoland.

Overal in Flevoland

Woon je nu in Lelystad, Dronten of Emmeloord. Dynamic Tuning staat voor je klaar in geheel Flevoland.

Dynamic Tuning

Wij kunnen onder andere:Maar ook:

Blijf niet zitten met vragen

Maar neem contact op met Dynamic Tuning in Hoogeveen en stel de vragen die je hebt. Vraag naar de mogelijkheden om jouw te helpen in Flevoland.