Chiptuning, automaatspoeling en DSG Dokter Apeldoorn

Woon je in Apeldoorn en ben je op zoek naar een tuning bedrijf? Dynamic Tuning in Hoogeveen is de specialist voor chiptuning van een auto.

Brandstofverbruik in Apeldoorn

In de stad als Apeldoorn verbruik je meer brandstof dan op de buitenwegen of snelweg. Rij je veel in de stad dan is het chiptunen van de motor een oplossing. Elke moderne auto met een ‘motormanagement’-systeem kan beter worden afgesteld. Een auto krijgt vanuit de fabriek een standaard afstelling mee die binnen bepaalde grenzen liggen.

Elke auto optimaal afstellen zou te veel tijd en geld kosten. Daarom is er nog ruimte genoeg om bepaalde zaken beter af te stellen zodat het brandstofgebruik lager wordt. Naast brandstofverbruik kan ook het vermogen en koppel worden verhoogd.

Automatische versnellingsbak spoelen

Heb je een automatische versnellingsbak, dan is verstandig deze te laten controleren wanneer je merkt dat het schakelen ‘stroever’ gaat. Vaak ligt het aan vervuiling door heel fijn slijpsel in de versnellingsbak. Dit slijpsel kan zich ook in de kleine kanaaltjes verzamelen die in het blok zitten. Hierdoor verslechtert het schakelgedrag omdat de doorstroming minder wordt.

Om het probleem op te lossen laat je de versnellingsbak doorspoelen met een special vloeistof die alle vervuiling losmaakt en verwijdert. Daarna wordt de bak weer gevuld met de juiste versnellingsbakolie. Dit laatste is natuurlijk cruciaal want verkeerde olie in een versnellingsbak kan fatale gevolgen hebben. Ook vanuit Apeldoorn is Dynamic Tuning goed bereikbaar.

Direct Shift Gear automaat (DSG)

De DSG-automaat kenmerkt zich door de zeer snelle schakeltijden en is daardoor populair onder ‘automaatrijders’. Een DSG-automaat is ook heel goed beter af te stellen dan dat deze vanaf fabriek is afgesteld. Want ook deze afstelling gebeurt tussen hele veilige grenzen om een zo standaard mogelijke productie te garanderen.

Maar geen enkele auto is gelijk en kan beter worden afgesteld wanneer je bijvoorbeeld merkt dat de automaat te vroeg of juist te laat overschakelt. Of je merkt dat de auto ‘inhoudt’ bij lagere snelheden wanneer je vaart wil maken. Allerlei problemen met deze automatische versnellingsbak kunnen worden opgelost door de ‘DSG-dokter’ van het noorden: Dynamic Tuning. Wij zijn erkend DSG-dokter wat wil zeggen dat de monteurs goed zijn opgeleid en de nodige vakkennis bezitten.

Dynamic Tuning Hoogeveen

Dynamic Tuning is vanuit Apeldoorn binnen een uur bereikbaar. Binnen een paar uur kan jouw auto weer als nieuw schakelen of is het brandstofverbruik drastisch verminderd. Wij bieden onder andere de volgende diensten aan:

Maar ook:


Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op met Dynamic Tuning in Hoogeveen en blijf niet zitten met die vragen. Vraag naar de mogelijkheden om jou te helpen in Apeldoorn.