Wat is de invloed van chiptuning op het brandstofverbruik van de auto?

Wat is de invloed van chiptuning op het brandstofverbruik van de auto?

Chiptuning en brandstofverbruik; hoor jij er ook vaak tegenstrijdige berichten over? Soms lees je dat het brandstofverbruik lager wordt, terwijl je ook vaak hoort dat chiptunen ervoor zorgt dat het verbruik omhoog gaat. 

Als je de prestaties van je auto wilt verbeteren, dan is chiptuning daar een heel goede methode voor. Het staat ook bekend als remapping, omdat de software wordt aangepast die de motor aanstuurt. Hierdoor kunnen verschillende parameters veranderd worden, zoals de turbodruk, de hoeveelheid brandstof en de timing van de ontsteking. Hierdoor kan de motor efficiënter draaien, wat het rijden een stuk prettiger maakt. Maar in welke mate zorgen die aanpassingen voor veranderingen in het brandstofverbruik? Je leest er alles over in dit blog.

Invloed van chiptuning op brandstofverbruik

Steeds meer mensen hebben interesse in het chiptunen van hun auto. De voordelen ervan worden namelijk steeds bekender. Wij krijgen echter vaak de vraag wat de invloed van chiptuning op het brandstofverbruik is. Dat is een logische vraag, want het kan eigenlijk twee kanten op: Chiptuning kan voor minder brandstofverbruik zorgen, maar ook voor een hoger verbruik. 

De effecten van chiptuning hangen af van bepaalde factoren, zoals de wijze waarop de tuning is uitgevoerd, de ervaring van de tuner en de staat van de motor. Als een motor door een goede, ervaren en professionele tuner wordt aangepast, dan kan chiptuning ervoor zorgen dat het brandstofverbruik vermindert. Dit gebeurt in het geval dat de motorafstelling geoptimaliseerd wordt, met als doel een efficiënter werkende motor. Het verbrandingsproces van de motor zal dan ook efficiënter worden, waardoor er minder brandstof wordt verbruikt. Je zult dit vooral merken als je veel op de snelweg rijdt met een constant toerental, dus niet als je veel optrekt en inhaalt.

Chiptuning en brandstofverbruik: Wat is jouw doel?

Hoger brandstofverbruik door chiptuning

De invloed van chiptuning op het brandstofverbruik kan soms ook negatief uitpakken: de motor verbruikt duidelijk meer brandstof. Dit gebeurt wanneer je je auto laat tunen met maximale prestaties als doel, zoals meer vermogen, een hogere topsnelheid en meer koppel. Als de turbodruk verhoogd wordt om de motor meer vermogen te geven, dan is de kans groot dat het brandstofverbruik toeneemt. Dit zal vooral gebeuren wanneer de motor zwaar belast wordt. Je kunt dan denken aan flink optrekken, snel rijden en heuvelop off-road rijden.

Chiptuning en brandstofverbruik: Wat is jouw doel?

Wat is jouw doel? Waarom wil jij je auto laten chiptunen? Gebruik je de auto om te racen? Wil je veel koppel en vermogen om topsnelheden te halen? Ga je vaak off-road rijden met je auto? Meer vermogen wordt dan jouw uiteindelijke doel van chiptuning. Dat vermogen ga je dan ook gebruiken, wat dan ook voor meer brandstofverbruik zal zorgen. 

Is een effectiever werkende motor jouw doel van het chiptunen? Ben je op zoek naar een betere rijervaring in je auto? De motor in je auto zal door het tunen meer vermogen krijgen, maar het hangt helemaal van je eigen rijgedrag af hoe je dit vermogen inzet. Zoals eerder besproken kun je het vermogen inzetten om soepel en makkelijk in te halen. Rij je daarnaast vooral op snelwegen in een constant toerental, dan zal het brandstofverbruik minder worden. Dit komt doordat de motor efficiënter draait.

Brandstofverbruik verminderen door chiptuning: Kom naar Dynamic Tuning

De invloed van chiptuning op het brandstofverbruik: In dit blog zijn we dieper in dit onderwerp gedoken. Chiptuning is een manier om het vermogen van de motor van een auto te vergroten. Als dit vermogen veelvuldig gebruikt wordt, dan zal dit voor een hoger brandstofverbruik zorgen. Wordt het vermogen verstandig ingezet, dan kan het tot een lager verbruik leiden, omdat de motor efficiënter draait. 

Wil je kiezen voor meer efficiëntie, een lager brandstofverbruik en meer rijplezier? Kies dan voor Dynamic Tuning. Wij zijn een erkend en ervaren garagebedrijf, bovendien is chiptuning één van onze specialiteiten. Ons bedrijf is voorzien van specialistische apparatuur en software om jouw auto te optimaliseren. We kunnen dit al binnen 1 tot 3 uur voor je uitvoeren. Terwijl jij geniet van een kop koffie, tunen wij jouw auto! 

Heb je interesse? Een afspraak maak je heel snel en eenvoudig via onze website. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

Contact opnemen

Of bel ons direct via: (0528) 22 33 66

Gerelateerde artikelen

Wij hebben nog meer artikelen geschreven:

Reactie plaatsen