Kan chiptuning ongedaan gemaakt worden?

Kan chiptuning ongedaan gemaakt worden?

Chiptuning ongedaan maken; het komt soms voor dat wij dit verzoek krijgen van klanten die hun auto hebben laten tunen. In de meeste gevallen komt deze vraag echter van mensen die nog twijfelen of chiptuning aantrekkelijk is voor hen. 

In dit blog willen we alle twijfels bij je wegnemen, we hebben het over de voordelen van chiptuning en we geven antwoord op de vraag: Kan chiptuning ongedaan gemaakt worden?

Waarom je auto laten chiptunen?

Elke auto is voorzien van bepaalde standaard fabrieksinstellingen. Dat betekent echter niet dat de motor op de meest efficiënte manier draait. Door middel van chiptuning kan de software in de auto aangepast worden. Hierdoor wordt meer efficiëntie verkregen, waardoor het vermogen van de motor vergroot wordt. Dit heeft verschillende voordelen; zoals een hogere topsnelheid, een efficiënter en dus zuiniger draaiende motor, meer trekkracht en een soepeler rijdende auto. Ben je op zoek naar meer rijplezier? Dan is het heel aantrekkelijk om de motor van je auto te laten chiptunen.

Is iedere auto geschikt voor chiptuning?

De meeste moderne auto’s kunnen getuned worden. Om een auto te tunen moet de software aangepast worden. Om dit te kunnen doen moet de beveiliging van de software in de motorcomputer eerst ‘gekraakt’ worden. Dit is voor de meeste merken en modellen al gedaan, maar er bestaan nog enkele modellen waarvan de beveiliging nog niet gekraakt is. Het komt ook een enkele keer voor dat er voor een bepaald merk of model nog geen chiptuning software ontwikkeld is.

Kan chiptuning ongedaan gemaakt worden?

Kan chiptuning ongedaan gemaakt worden?

Twijfel je nog of jouw auto wilt laten chiptunen? Wij begrijpen het, chiptuning is een vrij nieuwe methode om jouw auto meer vermogen te geven. Sommige fabrikanten laten de garantie vervallen op bepaalde onderdelen als er chiptuning gedaan is en het kan dat je verhalen gehoord hebt van goedkope tuners die ervoor gezorgd hebben dat er problemen ontstaan zijn met de motor. 

Het is daarom goed om te weten dat chiptuning altijd ongedaan gemaakt kan worden. De originele software wordt dan weer terug geprogrammeerd, de auto zal dan weer de originele fabrieksinstellingen hebben. De originele software moet dan wel bewaard worden.

Blijft de originele software bewaard?

Ga je naar een erkend chiptuning autobedrijf, dan zal de originele software met de fabrieksinstellingen bewaard blijven. Dit gebeurt echter niet als je naar een goedkope, niet erkende tuner gaat of als je zelf goedkoop tuning software aanschaft. Het is daarom verstandig om altijd te kiezen voor een erkend garagebedrijf wanneer je de motor van jouw auto wilt laten chiptunen. 

Moet jouw auto naar de fabrikant vanwege een bepaald probleem? Afhankelijk van het probleem kan het verstandig zijn om in dat geval de originele software weer te installeren. Een fabrikant kan namelijk de garantie wegnemen als de auto getuned is. Is het probleem verholpen? Dan kan de chiptuning software daarna weer geïnstalleerd worden. 

Vraag van tevoren bij jouw tuningsbedrijf hoe de gang van zaken gaat in deze gevallen. Komen er kosten bij kijken of wordt het gratis uitgevoerd? Zorg ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Kan ik mijn leaseauto laten chiptunen?

Veel mensen rijden tegenwoordig in een leaseauto. Een leaseauto met minder vermogen is daarbij vaak een stuk goedkoper dan een model met veel vermogen. Chiptuning klinkt dan heel aantrekkelijk. Het gevoel dat een leaseauto niet helemaal van jezelf is, kan je tegenhouden om deze te laten tunen. Je kunt een leaseauto echter gewoon chiptunen. Chiptuning ongedaan maken is namelijk altijd mogelijk, mits de originele software bewaard wordt. 

Ga je jouw leaseauto inleveren bij de leasemaatschappij of kiest je baas voor een ander merk leaseauto’s? Dan kun je voordat je de auto inlevert gewoon naar je chiptuning bedrijf gaan om de auto terug te laten zetten naar de fabrieksinstellingen. De tuner zal dan de standaard software er weer op terugplaatsen.

Je auto laten tunen en chiptuning ongedaan maken bij Dynamic Tuning

Wil jij je auto laten tunen om meer vermogen en rijplezier te krijgen? Dynamic Tuning voert het graag voor je uit. Binnen 3 uur hebben onze ervaren medewerkers jouw auto geoptimaliseerd. Chiptuning ongedaan maken is daarna ook mogelijk, bijvoorbeeld als jouw auto voor een probleem naar de fabrikant moet of wanneer je de leaseauto moet inleveren. Wij bewaren altijd de originele software, zodat we jouw auto naar fabrieksinstellingen kunnen terugzetten. 

Maak nu een afspraak bij Dynamic Tuning. Dit kan heel eenvoudig via onze website. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen

Of bel ons direct via: (0528) 22 33 66

Gerelateerde artikelen

Wij hebben nog meer artikelen geschreven:

Reactie plaatsen