Onderhoud Volkswagen Hoogeveen

Een auto moet goed worden onderhouden en dat betekent niet de buitenkant mooi houden. Nee, met onderhoud plegen wordt juist de technische kant bedoeld. Je moet zorgen dat de auto technisch in een goede staat blijft.


De buitenkant hoort bij een ander soort onderhoud. Gek genoeg wordt dit vaak wel goed bijgehouden door een trotse eigenaar. En natuurlijk controleer je de buitenkant altijd op krasjes en eventuele roestvorming.


Waarom onderhoud plegen?

Juist als je een trotse eigenaar bent van een mooie Volkswagen zou je je ook moeten verdiepen in het technische onderhoud van de auto. Een echte autoliefhebber weet dat wel waardoor je hem/haar dit allemaal niet hoeft te vertellen.


Een auto is het geheel van samenwerkende mechanische en elektronische onderdelen die ervoor zorgen dat een auto kan rijden. Al deze onderdelen kunnen slijten, moeten worden gesmeerd of regelmatig worden vervangen. Dat is gewoon inherent aan het feit dat het bewegende onderdelen zijn.


Niet alle onderdelen zullen even snel slijten en aan vervanging toe zijn maar een ander onderdeel die wel sneller slijt niet op tijd vervangen kan ervoor zorgen dat ook andere onderdelen sneller slijten. Dat zal je alleen maar meer geld kosten.onderhoud-volkswagen-hoogeveen--vw-tiguan-onderhoud


Hou je aan de gestelde termijnen

Elke autofabrikant geeft voor elke type auto aan wanneer en hoe deze moet worden onderhouden. Nieuwe auto’s worden vaak in het begin na een x-aantal kilometers naar de garage geroepen om bepaalde zaken na te kijken.


Daarna wordt een kleine of grote beurt geadviseerd om de zoveel kilometers. Dynamic Tuning Hoogeveen kan voor je kijken wat het noodzakelijke onderhoud voor jouw auto is wanneer je bijvoorbeeld geen instructieboekje meer hebt.


Kleine of grote beurt?

Dat is afhankelijk van het aantal kilometers wat is gereden maar meestal wordt een beurt sowieso na een bepaalde tijd aanbevolen. Ook een auto die niet zoveel kilometers rijdt moet worden onderhouden.


Verschil kleine en grote beurt

Tijdens een kleine beurt aan een auto worden een aantal zaken standaard vervangen of ververst, zoals de olie en het oliefilter. Daarnaast worden de belangrijke niveaus van de remvloeistof en de koelvloeistof gecontroleerd en eventueel bijgevuld, claxon en andere zaken gecontroleerd zoals:


  • Accu en verlichting
  • Uitlaat en katalysator
  • Banden en remsysteem
  • Schokdempers
  • Ruiten en ruitenwissers
  • Bijvullen ruitenwisservloeistof
  • Bijvullen koelvloeistof
  • Vervangen oliefilter
  • Verversen olie
onderhoud-volkswagen-hoogeveen--olie


Alle zaken die tijdens een kleine beurt worden gedaan, gebeuren ook bij een grote beurt naast een hele lijst van vele standaard controles die in en om de auto worden gedaan. In ieder geval zullen de punten van de fabrikant ook worden meegenomen.


In totaal kunnen wel tot 90 punten aan de orde komen bij een grote beurt. Veel van deze zaken worden ook bij een apk gecontroleerd, vandaar dat garages vaak een combinatie aanbieden van apk/grote beurt, dat scheelt altijd in de kosten.


Dynamic Tuning voor onderhoud Volkswagen

Laat jouw Volkswagen door de vakmensen van Dynamic Tuning in Hoogeveen onderhouden. Zij hebben alle kennis en vaardigheid om het onderhoud snel en vakkundig uit te voeren. We kunnen ook de eventuele problemen die zich voordoen met de TSI-motor in veel modellen van Volkswagen. Neem voor informatie contact op met ons of kom gewoon even langs!


Lees ook:


Wil je dat wij je helpen?

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66