Chiptuning, automaatspoeling en DSG Dokter Noord-Holland

Waarom zou je jouw auto chiptunen?

Waarschijnlijk heb je een probleem met jouw auto of vind je dat hij wel wat zuiniger mag rijden. Het kan zijn dat je te weinig vermogen hebt of je wilt wat meer koppel. Wanneer je de auto laat chiptunen verbetert dat ook vaak het rijcomfort omdat je gewoon soepeler rijdt.

Dan wordt het tijd om te laten onderzoeken wat wij daaraan kunnen doen. Met onze speciale apparatuur kunnen we elke auto doorlichten. We kijken naar de actuele status van geheel en maken daarvan een rapport. Lees hiervoor het artikel ‘Chiptunen’ om te zien hoe we dat doen. We kunnen de auto binnen 1 tot 3 uur geheel afstellen naar jouw wensen.

Heb je een automatische versnellingsbak?

Dan weet je vast wel dat deze versnellingsbak een mooi staaltje techniek is. Maar weet je ook dat het schakelen van deze versnellingsbakken na verloop van tijd steeds minder soepel verloopt? Ok, het gaat heel langzaam maar op een gegeven moment zal het je opvallen. Of het is je al opgevallen; stroever schakelen, extra geluid tijdens schakelen?

Zoals alle materialen die tegen elkaar worden gewreven, zullen ook de onderdelen in de versnellingsbak slijten. Niet veel, maar slijten doen ze. Er zullen minuscule metaaldeeltjes van de tandwielen vrijkomen. Deze deeltjes verzamelen zich op bepaalde plaatsen in de versnellingsbak en zullen na verloop van tijd het schakelen kunnen beïnvloeden.

Om dit te voorkomen of het probleem op te lossen laat je de bak doorspoelen; automaatspoeling. Hierbij worden alle plekken in de versnellingsbak bereikt en wordt al het vuil verwijderd. Na de spoelbeurt zal de bak weer schakelen als nieuw.

Chiptuning en automaatspoeling in Noord- Holland

DSG-dokter in Noord-Holland

Een DSG-automaat is een speciale automatische versnellingsbak die supersnel kan schakelen door het toepassen van een dubbele koppeling. Op elk van deze koppelingen is een aantal versnellingen gekoppeld waardoor er altijd een volgende versnelling ‘klaar staat’ om te worden ingeschakeld.

Terwijl de auto wegrijdt in de eerste versnelling op de ene koppeling-as, wordt op de as van de andere koppeling alvast de tweede versnelling klaargezet. De elektronische besturing zal aangeven wanneer naar de tweede versnelling moet worden geschakeld. Hiervoor hoeft enkel de ene koppeling worden ontkoppeld en de andere gekoppeld.

En daar zit de tijdswinst in dit systeem samen met het besturingssysteem. Maar ook dit systeem kent geheimen in de besturing. De afstelling vanaf de fabriek kan altijd beter waardoor je allerlei zaken beter kunt afstellen. Daar heb echter wel een specialist voor nodig; een DSG-dokter zoals wij van Dynamic Tuning in huis hebben.

Wij kunnen je van dienst zijn in heel Noord-Holland

Het maakt niet uit waar je woont. Wij staan voor je klaar.

Wij van Dynamic Tuning kunnen:

Maar ook:


Heb je nog vragen?

Neem contact op met Dynamic Tuning in Hoogeveen en blijf niet zitten met die vragen. Vraag naar de mogelijkheden om jouw te helpen in Noord-Holland.