Bijgeluiden DSG

Rare bijgeluiden van de DSG automatische versnellingsbak tijdens het schakelen kunnen wijzen op problemen. Het is dan verstandig hier niet te lang mee door te rijden en een specialist er naar te laten kijken.

Moderne mechanische techniek: DSG

De techniek die wordt gebruikt in de DSG is nog niet zo oud, de principewerking wel. Maar met de stand van de huidige techniek worden constant nieuwe en betere uitgedacht. Dat geldt ook voor toegepaste materialen. De tijd moet meestal uitwijzen of het ook altijd beter is.

Maar nieuwe techniek of niet, een versnellingsbak is altijd aan slijtage onderhevig. Hoe je het ook wendt of keert, de onderdelen zullen altijd iets slijten. Natuurlijk worden de beste materialen gebruikt voor tandwielen, lagers et cetera en wordt de beste olie gebruikt voor de smering. Dan nog zullen onderdelen slijten.

Moderne elektronica: DSG

Een DSG in perfecte staat moet goed worden aangestuurd do
or moderne elektronica en besturingscomputer. Zonder deze onderdelen zal een DSG niet werken. Belangrijk hierbij is de software die op de computer is geïnstalleerd en de instellingen die worden gebruikt. Wanneer deze niet goed zijn afgestemd op elkaar, kunnen er ook problemen ontstaan.

dsg audi pook

DSG problemen herkennen

De meeste problemen geven ook een afwijkend geluid, vandaar dat onze oren belangrijk zijn bij het herkennen van mogelijke problemen. Hoor je onbekende bijgeluiden wanneer:
  • Auto stilstaat
  • Tijdens het afremmen
  • Tijdens het schakelen
  • Bij koude motor van “P” naar “D” overschakelt
Dan is het verstandig niet te lang te wachten om dit te laten controleren. Het kunnen voorbodes zijn van grote problemen die echt veel geld kunnen gaan kosten. Je kunt dit vaak voor zijn door de DSG te laten controleren door een gespecialiseerd bedrijf als Dynamic Tuning in Hoogeveen.

Dynamic Tuning

Wij hebben de kennis, ervaring en goed opgeleide vakmensen in dienst die jou kunnen helpen het probleem op te lossen. Wanneer je op tijd bent is het soms al voldoende om de automaat te laten spoelen, zie Automaatspoeling.

Het kan ook zijn dat bepaalde instellingen in de software net niet goed zijn; een kleine afwijking kan al genoeg zijn om bijvoorbeeld te vroeg of te laat te schakelen. Dynamic Tuning heeft de juiste diagnostische apparatuur om de hele besturing door te controleren inclusief de software. Indien nodig, herschrijven we het hele programma.

Het oude programma bewaren we voor het geval deze terug geschreven moet worden. Het gaat hier dan puur om softwarematige aanpassingen. Zie het artikel over DSG-tuning.

Maak een afspraak

Wacht niet te lang en pak de telefoon om een afspraakte maken voor een controle van jou DSG. We zullen je dan zo goed mogelijk helpen en adviseren.
Offerte automaatspoeling

Lees ook de volgende artikelen: