Knetterend geluid motor auto?


Geeft jouw auto een knetterend geluid? Een lek inlaatspruitstuk kan leiden tot een knetterend geluid vanuit de motor, schadelijke uitlaatgassen en een hoog brandstofverbruik.

Wat is een inlaatspruitstuk?

Voor de verbranding in een motor is lucht nodig. Om deze luchtstroom te bevorderen zit er op de motor een inlaatspruitstuk.

Dit inlaatspruitstuk zorgt ervoor dat de lucht die via het luchtfilter binnenkomt gelijkmatig over de cilinders wordt verdeeld. Het inlaatspruitstuk is ter hoogte van de inlaatkleppen op de cilinderkoppen gemonteerd.

Lees meer over: wat is een inlaatspruitstuk?

Lekkend inlaatspruitstuk

Een lekkend inlaatspruitstuk ontstaat bijvoorbeeld door een scheur in het spruitstuk. Gevolg is dat de brandstof-lucht verhouding uit balans raakt en de motor slechter gaat lopen.

Er wordt zogenaamde ‘valse’ lucht rechtstreeks de motor in gezogen. Door het lek of de scheur wordt er behalve de lucht ook vuil in de motor gezogen waardoor er problemen met de motor kunnen ontstaan.

Knetterend geluid auto

Knetterend geluid

Wanneer het inlaatspruitstuk is kan dit een knetterend geluid geven vanuit de motorruimte. Doorrijden is niet aan te raden gezien het feit dat er schadelijke gassen kunnen ontstaan. Ook kan er door de warmte brandgevaar ontstaan.

Inlaatspruitstuk reinigen of vervangen

Een vervuild inlaatspruitstuk kan gereinigd worden. Dynamic Tuning beschikt over de juiste middelen om dit voor jou te organiseren. Indien het inlaatspruitstuk beschadigd blijkt te zijn kan dit vervangen worden.

Roetfilter vervangen, verwijderen of reinigen

Vaak gaat de vervuiling van het inlaatspruitstuk samen met de verontreiniging van de EGR Klep en het roetfilter. Dynamic Tuning heeft de expertise in huis om:


Ook aangaande de EGR Klep kunnen wij de volgende diensten aanbieden:


Diagnose

Dynamic Tuning start altijd met de diagnose van een auto. De software wordt uitgelezen en de problemen die zich hierbij voordoen worden geanalyseerd. Aan de hand van deze analyse komen wij met een passend advies. Zodat je definitief verlost ben van de problemen.

Kort samengevat: hierom kies je voor ons!

Om deze redenen kies je voor ons:

  • Wij doen een uitgebreide diagnose (we hebben de juiste apparatuur)
  • Door onze kennis komen wij tot een oplossing voor elk probleem (vakkundig personeel)
  • Duidelijke communicatieover tijdsduur en prijzen (zo voorkomen we misverstanden)
  • Professioneel plan van aanpak (gebaseerd op praktijkervaring)

Terug naar: kennisbank EGR Klep

Gerelateerde diensten


Wil je dat wij je helpen?

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66