Wat is een EGR Klep en hoe werkt de EGR Klep?

Wat is een EGR Klep? Wat als de EGR Klep kapot of vervuild is? Wanneer moet de EGR Klep vervangen worden? Dynamic Tuning geeft antwoord.

Een EGR Klep (Exhaust Gas Recirculation) zit standaard op alle moderne dieselmotoren. Deze klep zorgt ervoor dat er een verlaging plaats vindt van de NOx uitstoot van de motor. NOx is de afkorting voor stikstofoxide of stikstofdioxide.

Dit komt vrij wanneer het overschot aan zuurstof in een dieselmotor verbrand wordt. De uitstoot van NOx is slecht voor het milieu. Middels beelden leggen wij u uit hoe de EGR Klep werkt en veruild kan raken.

Uitlaatgassen worden teruggevoerd naar de motor en verbrandt. Dit is beter voor het milieu.

Hoe werkt EGR?


De EGR Klep bevindt zich in het motorsysteem.

Hoe werkt de EGR klep?


Om de uitstoot van NOx te verminderen is er een EGR Klep in de auto geplaatst. Deze klep stuurt zuurstofarme uitlaatgassen naar de verbrandingskamer waardoor de NOx uitstoot daalt.

EGR Vervangen of Verwijderen

Een EGR Klep kan zelf ook vervuild raken door de uitlaatgassen. Na verloop van tijd kunnen verstoppingen ontstaan waardoor storingen in de motor kunnen ontstaan.

EGR verstopt? Vervang de EGR Klep


Als de EGR Klep niet werkt, kapot of vervuild is kun je problemen ervaren tijdens het autorijden. De volgende kenmerken kunnen duiden op een EGR Klep die niet optimaal functioneert.


 

Problemen met de EGR-Klep of het roetfilter kunnen storingen geven die je als autorijder wilt voorkomen. In dit ebook ontdek je:

  • Welke problemen er exact samengaan met het roetfilter en de EGR Klep
  • Waarom je verdere problemen wilt voorkomen
  • Wat de oplossing is voor deze problemen
 

Je hebt twee mogelijkheden wanneer de EGR Klep vervuild of kapot is:

Een auto met een EGR Foutmelding uit laten lezen? De EGR Klep laten vervangen? Het deskundige team van Dynamic Tuning verzorgt met veel plezier het onderhoud van jouw auto.

Je kunt bij ons terecht voor:
Terug naar: kennisbank EGR Klep

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66