Mercedes E200 | Storing roetfilter | P2463


Storingen (P2463) aangaande het roetfilter met een Mercedes E200? Dynamic Tuning is gespecialiseerd in het vervangen, verwijderen of reinigen van het roetfilter bij de Mercedes.

Het roetfilter werkt als volgt..

De roetdeeltjes die vrijkomen tijdens de verbranding in de motor worden opgevangen in een filter. Wanneer dit filter verzadigd raakt, doordat het maximale roetgehalte is bereikt, treed er een regeneratieproces op. Bij dit proces wordt er extra diesel in de cilinders ingespoten tijdens de naverbranding.

Zo ontstaat er een temperatuur stijging in het roetfilter. Dit is een temperatuur die ligt tussen de 500 en 700 graden. Door deze hoge temperatuur worden de roetdeeltjes volledig verbrand. Nu kunt u zich voorstellen dat dit proces niet gunstig is voor het brandstofverbruik en de prestatie van de motor.

Mercedes E2000 CDI met roetfilter storing P2463 en P2002

Oorzaken kapot roetfilter Mercedes E200

De oorzaken voor het vervangen van een roetfilter zijn uiteenlopend. Dit kan varieren van het rijden van korte afstanden waardoor verbranding niet optimaal is tot kapotte injectoren, een hoog olieverbruik en een openstaande EGR Klep.

Gevolg is dat er storingen optreedt en het brandstof verbruikt toeneemt. Ook kan het filter kapot gaan. De vraag is nu: ‘Welke mogelijkheden zijn er om de problemen met het roetfilter op te lossen?'


Onze diensten

Dynamic Tuning is gespecialiseerd in:


Kort samengevat: hierom kies je voor ons!

Om deze redenen kies je voor ons:

  • Wij doen een uitgebreide diagnose (we hebben de juiste apparatuur)
  • Door onze kennis komen wij tot een oplossing voor elk probleem (vakkundig personeel)
  • Duidelijke communicatieover tijdsduur en prijzen (zo voorkomen we misverstanden)
  • Professioneel plan van aanpak (gebaseerd op praktijkervaring)

Zet direct de eerste stap

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66