Auto komt niet op snelheid op snelweg

Houdt jouw auto in of wil de auto geen snelheid maken op de snelweg? Dynamic Tuning stelt een diagnose en lost je problemen op.

Auto wil niet sneller

Je rijdt op de snelweg met het gaspedaal maximaal ingedrukt. Waar je normaal gesproken makkelijk de juiste snelheid haalt heeft de auto nu veel moeite om de juiste snelheid te genereren? In de dagelijkse praktijk ontmoeten we klanten die vertellen dat de auto op de snelweg niet harder rijdt dan 100 km/u. Je kunt je voorstellen dat dit problemen geeft.

Het kan ook niet de bedoeling zijn. Normaal gesproken moet je auto probleemloos de 120 tot 130 kilometer per uur kunnen halen. Het kan ook zijn dat je auto hapert of stottert bij het optrekken. Deze twee symptomen gaan met elkaar samen.

Brandt het oranje lampje

Wanneer bovenstaande problemen zich voordoen dan is de kans groot dat er een waarschuwingslampje gaat branden op je dashboard. Dit lampje geeft aan dat er sprake is van een storing in het motormanagementsysteem. Het is nu wel zaak dat je in actie komt om ernstige schade aan je auto te voorkomen.

Auto trekt langzaam op op de snelweg

Mogelijke oorzaken verminderde snelheid?

Mogelijke oorzaken van de verminderde snelheid kunnen zijn:

Vaak is er sprake van roet of uitlaatgassen die zich opstapelen op plekken waar het niet hoor. Gevolg is de EGR Klep of het roetfilter dichtslaat. Je kunt je voorstellen dat een vervuild roefilter of een vervuilde EGR Klep tot problemen rijden. Het kan ook zijn dat je dit probleem herkent doordat de auto minder trekkracht heeft of zwarte rook uitslaat.

Wanneer dit een tijdje aanhoudt merk je het ook aan het hoge brandstofverbruik van de auto.

Uitlezen van de auto

Om de oorzaak van dit probleem te achterhalen kan de auto uitgelezen worden. Dynamic Tuning is gespecialiseerd in het stellen van een juiste diagnose. Behalve de juiste apparatuur beschikken onze mensen over de kennis.

Kort samengevat: hierom kies je voor ons!

Om deze redenen kies je voor ons:
 
  • Wij doen een uitgebreide diagnose (we hebben de juiste apparatuur) 
  • Door onze kennis komen wij tot een oplossing voor elk probleem (vakkundig personeel) 
  • Duidelijke communicatie over tijdsduur en prijzen (zo voorkomen we misverstanden) 
  • Professioneel plan van aanpak (gebaseerd op praktijkervaring) 
  • We hebben in de afgelopen jaren honderden auto's getuned (we weten dus wat wel en niet werkt)

Gerelateerde diensten

Wil je dat wij je helpen?

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33