Chiptuning Ford Transit

Chiptuning Ford Transit

Wanneer je meer power wil voor jouw Ford Transit is het tijd om deze door chiptuning op te waarderen bij Dynamic Tuning. De specialist in het noorden voor tuning van alle merken auto’s.

Bedrijfswagen voor elke ondernemer

De Ford Transit is een populaire bedrijfswagen onder de ondernemers. Voor elke ondernemer is er wel een Transit die past. Maar zoals elke bedrijfswagen kan ook elk type Transit meer dan standaard wordt opgegeven. Vervoer je regelmatig zwaardere lasten, dan merk je dat in de afnemende prestaties als trekkracht en brandstofverbruik.

Natuurlijk moet je niet boven het aanbevolen maximum aantal kilo’s vervoeren want dat kan nare gevolgen hebben. Nee, het gaat om normaal vervoer van goederen of personen waarbij je gewoon iets meer kracht nodig hebt.

Wat doet chiptuning met jouw Ford Transit?

Voor de prestaties van een auto heb je een motor nodig. Hiervan is het vermogen belangrijk en de overbrenging van dat vermogen naar de versnellingsbak. Bij alle verbrandingsmotoren is het vermogen afhankelijk van drie factoren:

  • Brandstof
  • Zuurstof
  • Ontsteking

De brandstof heeft een zuurstofmengsel nodig en een ontsteking om te kunnen verbranden. Het is de kunst om het juiste brandstof/zuurstofmengsel op het juiste moment te ontsteken om een optimale verbranding te verkrijgen. Om dit te bereiken hebben onze deskundige medewerkers de beschikking over gespecialiseerde apparatuur.

Met deze apparatuur lezen ze alle benodigde informatie uit het motormanagementsysteem waarmee het verbrandingsproces wordt aangestuurd. Door deze informatie te bekijken kunnen ze waarden aanpassen en terugschrijven in het systeem. Hierna wordt natuurlijk gekeken of de gewenste resultaten worden behaald.

Voorbeelden Ford Transit tuning

We kunnen niet alle typen Transit behandelen maar een paar voorbeelden:

  • Ford Transit 2.2 TDCi 100pk (7th - 2013 - 2016) / Voor tuning: vermogen 100 pk, koppel 310 Nm Na tuning: vermogen 180 pk (80% ↑), koppel 420 Nm (35 % ↑) 
  • Ford Transit Connect 1.5 TDCi 100pk (2th - 2013->) / Voor tuning: vermogen 100 pk, koppel 250 Nm Na tuning: vermogen 125 pk (25% ↑), koppel 330 Nm (32 % ↑) 

Ga naar de Chiptuning pagina om jouw type te kiezen en te kijken welke verbetering we kunnen doorvoeren voor jouw Ford Transit.

ford-transit-dynograph

Benieuwd wat jouw Ford Transit kan?

Neem dan contact op met ons en vraag naar de mogelijkheden. Blijf niet langer rijden met het gevoel dat je meer hebt maar niet kan benutten.

Gerelateerde diensten


Wil je dat wij je helpen?

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contactmet ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66