Oranje motorstoringslampje brandt in auto?

Brandt er een oranje lampje (in de vorm van een kraantje) op het dashboard in jouw auto? Dan is er sprake van een storing in het motormanagementsysteem. Wat dit betekent? Dat hebben wij voor je op een rij gezet.

Allereerst, geen reden tot paniek!

Allereerst, heel belangrijk. Wanneer het oranje lampje in de auto brandt is er niet direct reden tot paniek. In feite is het lampje een waarschuwing. Het betekent dat je de waarschuwing serieus neemt.

Een storing in het motormanagementsysteem

Wanneer je het instructieboekje erbij pakt lees je dat er sprake is van een storing in het inspuitsysteem of het motormanagementsysteem. Dat klinkt heel technisch, laat je hier niet door afleiden. In het kort leggen we je uit wat dit betekent.


Oranje Waarschuwingslampje brandt in auto


Wat doet het motormanagementsysteem?

Het motormanagementsysteem zorgt ervoor dat verbranding in een motor zo schoon en efficiënt mogelijk plaats vindt. Het is een systeem wat complex en ingenieus in elkaar zit. De processen dienen goed op elkaar aan te sluiten. Voor een benzinemotor geldt bijvoorbeeld dat de juiste hoeveelheid brandstof op het juiste moment toegediend moet worden.

Voor een dieselauto kan gelden dat er sprake is van overmatige roetuitstoot. Wanneer roet overmatig aanwezig is kan het roetfilter verstopt raken en de EGR Klep gaan haperen. Ook dan gaat het oranje waarschuwingslampje branden. Op het moment dat er een probleem ontstaat in de motor (om wat voor reden dan ook) dan krijg je een waarschuwing.Oranje lampje auto brandt

Oranje lampje brandt, wat nu

Kortom, wanneer het oranje motorstoringslampje brandt is er iets mis met de motor of met de electronica die de brandstofinspuiting en de ontsteking regelt. Wanneer het knippert is er sprake van een serieus probleem.

De oorzaak achterhalen

Om de exacte oorzaak van het brandende lampje te achterhalen kan de informatie uitgelezen worden. Doorgaans wordt de storing in het geheugen van de regeleenheid opgeslagen. Dit kan door de garage uitgelezen worden. Dynamic Tuning beschikt over de juiste apparatuur en kennis om te achterhalen waar het exacte probleem zit.

Doorrijden met een brandend waarschuwingslampje

Wij raden af door te rijden met een brandend waarschuwingslampje (rood dashboardlampje). Het is zaak zo vlot mogelijk de auto te laten analyseren door professionals met de juiste kennis. Doorrijden betekent vaak dat de situatie verslechterd en dat de reparatie vele malen hoger in kosten uitvalt.

Kort samengevat: hierom kies je voor ons!

Om deze redenen kies je voor ons:

  • Wij doen een uitgebreide diagnose (we hebben de juiste apparatuur) 
  • Door onze kennis komen wij tot een oplossing voor elk probleem (vakkundig personeel) 
  • Duidelijke communicatieover tijdsduur en prijzen (zo voorkomen we misverstanden) 
  • Professioneel plan van aanpak (gebaseerd op praktijkervaring)

Gerelateerde diensten

Wil je dat wij je helpen?

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66