Chiptuning, automaatspoeling en DSG Dokter Gelderland

Ook in Gelderland kan Dynamic Tuning je van dienst zijn wanneer jouw auto te veel verbruikt of de automatische versnellingsbak kuren vertoont.

Hoog brandstofverbruik in Gelderland

Het maakt natuurlijk niet uit waar je woont, een auto kan altijd zuiniger worden afgesteld wanneer dit nog niet is gedaan. Elke moderne auto heeft tegenwoordig een besturingssysteem die het hele proces in de motor aanstuurt.

Hierbij kunnen allerlei zaken beter worden afgesteld zodat je minder brandstof gaat verbruiken; chiptunen heet dat. Bij het chiptunen wordt de hele actuele status van jouw auto doorgelicht met betrekking tot het motormanagement en onder andere het brandstofverbruik.

Wij zorgen ervoor dat alles precies op elkaar wordt afgesteld door speciaal programmeerwerk. Hiervoor hebben wij alle gespecialiseerde apparatuur én vakmensen in huis.

Automatische versnellingsbak spoelen

Automaatspoeling wil zeggen dat de hele versnellingsbak wordt doorgespoeld met een speciale vloeistof. Daarna wordt er weer de juiste versnellingsbakolie ingebracht. Het spoelen kan nodig zijn wanneer je merkt dat het schakelen steeds moeilijker gaat of rare geluiden maakt die je voorheen niet hoorde.

Een raar geluid tijdens het schakelen is een teken dat het tijd wordt dat je dit laat controleren. Wacht je te lang dan kan de schade veel groter zijn dan de kosten van een automaatspoeling. Of je nu in Apeldoorn of Arnhem woont, een probleem met de versnellingsbak kunnen wij voor je oplossen.

Chiptuning en automaatspoeling in Gelderland

DSG-Dokter Gelderland

De ‘Direct-Shift-Gear’ of DSG automatische versnellingsbak is populair vanwege zijn snelle schakeltijden. Zo snel schakelen als een DSG-automaat kunnen wij als mens absoluut niet. Maar ook een ‘gewone’ automaat kun je niet vergelijken met een DSG-automaat qua schakelsnelheid.

Een knap staaltje technisch vernuft dus, maar ook één die niet altijd even goed is afgesteld vanuit de fabriek. Daar worden de versnellingsbakken altijd precies hetzelfde afgesteld binnen (hele) veilige grenzen. Ook al heb je twee exact dezelfde modellen van een automerk, er zal altijd iets niet precies gelijk zijn. En het zijn die kleine dingen die soms het verschil maken bij het snel en soepel schakelen.

Ga je met jouw DSG-automaat naar de erkende DSG-dokter (Dynamic Tuning), dan zal blijken dat er iets aan gedaan kan worden. We stellen (tunen) jouw DSG-automaat geheel af en halen eventuele ‘fouten’ uit de software. Daarna zal de auto weer als nieuw schakelen en vaak zelfs beter.

Wij kunnen je van dienst zijn in heel Gelderland

Van Zaltbommel tot Winterswijk en van Nijmegen tot Wezep, het maakt niet uit. Wij staan voor je klaar.

Wij van Dynamic Tuning kunnen:

Maar ook:


Heb je nog vragen?

Neem contact op met Dynamic Tuning in Hoogeveen en blijf niet zitten met die vragen. Vraag naar de mogelijkheden om jouw te helpen in Gelderland.