Chiptuning Opel Astra

Chiptuning Opel Astra 1.6

Heb jij een Opel Astra met al en respectabele 180 pk’s? Weet je dat er uit deze meer te halen valt? Wanneer je de auto door Dynamic Tuning laat chiptunen kun je zo 30 pk’s meer krijgen en 70 Nm meer koppelvermogen. Maar ook een Astra met standaard minder pk’s kan een flinke upgrade krijgen.

Opel Astra al jaren op de markt

De Opel Astra is alweer 28 jaar op de automarkt want de eerste Astra (F) stamt uit 1991! In de loop van de jaren zijn er 5 generaties (F, G, H, J, K) op de markt gekomen en van elke generatie zijn er vele uitvoeringen met drie basis carrosserieën; hatchback, sedan en stationwagen en binnen enkele generaties ook coupé- en cabriovarianten.

Geen wonder dat de auto nog steeds populair is bij de liefhebber, er is namelijk altijd wel een uitvoering die je past. Of je nu een sportieve hatchback zoekt, een stationwagen met veel ruimte of een fraaie cabrio.

Waarom chiptunen?

Het tunen van een auto wordt vooral gedaan om het potentieel wat in de auto zit, eruit te halen. Elke auto heeft vanaf fabriek meer pk’s en koppel dan op het ‘type-plaatje’ staat. De motoren worden standaard afgesteld binnen veilige grenzen met grote marges zodat alle motor van hetzelfde type ook gelijke prestaties leveren. Er zit dus meer in en dat kun je eruit halen en ook binnen de veilige grenzen.

Dat is natuurlijk wel heel belangrijk; de gehele constructie van de auto moet namelijk de grotere krachten wel aankunnen. Daarom houden wij daar ook rekening mee en blijven altijd binnen de veilige grenzen. Door tuning krijg je:

Voorbeeld chiptuning Opel Astra 1.6

Binnen elke generatie zijn er meerdere 1.6 benzinemotoren te vinden, vanaf 2009 ook diesel, waarbij de pk’s variëren van 71 pk’s tot 200 pk! Wat kun je hier nog uit halen?

Opel Astra 1.6 Turbo 200 pk((K) - 2015 ->)
  • Motortype: Benzine
  • Standaard vermogen: 200 pk
  • Standaard koppel: 300 Nm
Na het chiptunen kunnen de volgende waarden worden gehaald:
  • 225 pk (+13%)
  • 360 Nm (+20%)
Kijk op de chiptuning-pagina voor andere uitvoeringen en bouwjaren.

Wil je meer vermogen?

We willen het graag voor je doen. Maak daarom een afspraak en binnenkort rij jij ook met meer power onder de motorkap. Heb je vragen, stel die dan gerust. We zijn altijd bereid om deze te beantwoorden en advies te geven.

Gerelateerde diensten

Wil je dat wij je helpen?

Heb je nog vragen of zou je meer willen weten? Neem gerust contactmet ons op.

Contact automaatspoeling, chiptuning

Of bel ons via: 0528 22 33 66